Intro

Elon Musk er en av de mest fremragende menneskene og grunderne i moderne tid. I bunn og grunn er han en ingeniør og businessmann som startet opp som en IT-nerd fra Silicon Valley. Han ble først kjent for å være med på å starte opp PayPal, som ble etablert i 1998, og offentliggjort i 2002.

Deretter har han ikke sett seg tilbake, og startet opp Tesla, et selskap som lager elektriske biler, som igjen har blitt en av verdens største bilutviklere og leverandører. Men han stopper ikke der. I 2002 startet han også selskapet SpaceX, der han har en plan om å sende mennesker til Mars. Planen er å begynne med de første sendingene av materialer allerede før 2030.

En felles motivasjon man klart ser gjennom karrieren hans, og produktene han utvikler, er at de vil hjelpe mennesker fremover. Enten det er SpaceX, som skal gi oss en mulighet til å bosette oss på en annen planet når jorden er blitt forurenset til irreversible nivåer, eller Tesla som lager elektriske biler som skal hjelpe til å minske utslippet av giftige gasser opp i atmosfæren, og hans siste oppfinnelse Neuralink, som skal hjelpe mennesker å nå nye nivåer av intelligens, og som ikke minst har en stor medisinsk ambisjon om å hjelpe mennesker med fysiske og psykiske handicap.

Neuralink

Elons neste hjernebarn er det han kaller for Neuralink. Dette er en datachip som opereres inn i hodet ditt, og kobles til hjernens neuroner, og fungerer som et tredje ledd i menneskelig intelligens.

Allerede i dag kan man si at vi er i et med teknologien, og har all informasjon tilgjengelig ved et tastetrykk. Dette er i form av mobiltelefonen som vi alle bruker daglig. Men med Neuralink vil denne informasjonen være tilgjengelig automatisk i hjernen din.

Men det stopper ikke der.. Denne chippen har som mål å kunne hjelpe pasienter med medisinske handicap. For eksempel Parkinsons syndrom. Det den skal gjøre er å rette opp i feilkoblinger i hjernen som fører til slike sykdommer.

Et annet eksempel er mennesker med amputasjoner som må bruke proteser. Neuralink ønsker å hjelpe disse menneskene å lettere kunne kontrollere disse nye armene og beina på en mer naturlig og rask måte med denne. Mulighetene er uendelige, men teknologien er ikke enda perfeksjonert og klar for offentligheten.

Produktet er fortsatt i en tidlig fase, men den har blitt testet på dyr med positive resultater. Et eksempel vil være en ape som styrte en datamaskin med hjernen sin. Denne utviklingen er meget spennende å følge med på!

Jeg legger ved en link til en god video dersom dette er interessant:

https://www.youtube.com/watch?v=0jOjh6lwp9w