Med ny og moderne tid, følger det med ny og moderne teknologi. Hvordan man betaler for en transaksjon har forandret seg utallige ganger gjennom historien. Fra mynter, til sedler og mynter, til kort, til nettbetaling og nå via en app som så fint heter Vipps.

Vipps er en digital plattformtjeneste der man kan betale for en vare eller tjeneste via mobilen. Appen er gratis å laste ned, og ble gitt ut 30.Mai 2015. Appen ble raskt en av Norges mest brukte betalingsmåter, og per dags dato er det flere butikker som har tatt til bruk muligheten for betaling med Vipps.

Enkelt og effektivt

Vipps kan sees på som en forenkling av hverdagen. For mange ble det en enkel måte å fordele betaling mellom venner på, da man raskt kan vippse en person som legger ut for taxien på vei til byen, eller legger ut for middagen, pizzaen eller kinoen og mer.

Som skrevet tidligere er vipps begynt å bli brukt i flere butikker, og i tillegg har man nå fått Bankaksept, BankID og muligheter til å betale regninger og opprette e-fakturaer i sammenheng med appen.

Når vi er inne på temaet om plattform tjenester, så har du apper som Ruter, som sørger for enkel måte å kjøpe billetter til buss, trikk og tog ved et enkelt tastetrykk via mobilen. Med Vipps kan du enkelt betale for billettene dine i farten uansett hvor du skulle befinne deg. Det er et genialt konsept som har revolusjonert hvordan vi betaler for varer og tjenester i hverdagen.